Manja slova Veća slova RSS
>

Konferencija za novinare Nagradni esej – posjeta studenata Pravnog fakulteta Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu

Konferencija za novinare Nagradni esej – posjeta studenata Pravnog fakulteta Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu
Datum objave: 25.11.2011 13:36 | Autor: Goran Savković

Ispis Štampaj stranicu


Goran Savkovic

                                                                Konferencija za novinare
                  Nagradni esej – posjeta studenata Pravnog fakulteta Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu
Zavod za medjunarodnu saradnju danas je organizovao konferenciju za novinare, povodom realizacije posljednje faze projekta “Nagradni esej”.

Naime, Zavod je, u oktobru mjesecu, pokrenuo novi projekat, u cilju edukacije studenata u procesu približavanja Evropskoj Uniji. Za realizaciju ovog projekta kao partnera smo prepoznali Pravni fakultet. Projekat se sastoji u tome da studenti napišu esej na temu “Doprinos Evropskog suda za ljudska prava vladavini prava i poštovanju ljudskih prava i sloboda”, a autori najbolja tri rada biće nagradjeni boravkom u Strazburu (gdje će obići i upoznati se sa radom Evropskog suda za ljudska prava i Savjeta Evrope). Konkurs je objavljen u 10. oktobra na sajtu Pravnog fakulteta. Na konkurs je prijavljeno 6 radova od kojih je Komisija Pravnog fakulteta izabrala tri najbolja. Autori nagradjenih radova (Vladan Nikolić, Sandra Eraković i Dora Dragović) boraviće od 27. do 30. novembra u Strazburu.

Pored nagradjenih studenata konferenciji su prisustvovali predstavnici Zavoda za medjunarodnu saradnji i Pravnog fakulteta, koji su im cestitali na nagradi i poželjeli da posjetu evropskim institucijama u Strazburu iskoriste na pravi nacin.