Manja slova Veća slova RSS
>

Konkurs za stipendije Britanske fondacije za 2012/13.

Konkurs za stipendije Britanske fondacije za 2012/13.
Datum objave: 16.11.2011 10:11 | Autor: Goran Savković

Ispis Štampaj stranicu


Goran Savkovic

The Imperial College of Science, Technology and Medicine, London

Konkurs za stipendije Britanske fondacije za 2012/13.

ZAVOD ZA MEDJUNARODNU SARADNJU, Njegoševa 2, 81000 Podgorica

Obavještava da će britanska fondacija British Scholarship Trust, za akademsku 2012/13. godinu , dodijeliti do 5 stipendija kandidatima iz Crne Gore, u trajanju od 1 do 4 mjeseci. Stipendije su namijenjene postdiplomskim usavršavanjima/istraživanjima iz svih oblasti, a period realizacije je oktobar 2012 - oktobar 2013.g..
Najvažniji uslovi:
- Kandidati treba da imaju manje od 30 godina do 01. oktobra 2012. godine,
- Akademska dostignuća,
- Odlično znanje engleskog jezika,
- Značaj teme usavršavanja za dalji rad kandidata
- Prednost će imati kandidati koji do sada nisu realizovali studijski boravak, kao i kandidati koji su već uspostavili kontakt sa nekim britanskim univerzitetom/institucijom (nije presudno za konačan ishod aplikacije)
Potrebna dokumentacija:
- Prijavni formular u 2 primjerka, popunjen na engleskom jeziku, koji se može dobiti u ovom Zavodu, ili na veb sajtu
www.britishscholarshiptrust.org
- Kvalitetno prezentovana tema usavršavanja i njen značaj za dalje usavršavanje u struci, na najviše jednoj stranici formata A4,
- Ovjerenu fotokopiju diplome o završenim redovnim ili postdiplomskim/doktorskim studijama,
- Uvjerenje o dobrom znanju engleskog jezika,
- Detaljan Curriculum Vitae,
- Dvije preporuke univerzitetskih profesora/stručnjaka iz oblasti koju kandidat predlaže za svoje usavršavanje /u zatvorenoj koverti – po mogućnosti, na engleskom jeziku/,
- Ukoliko je kandidat uspio da uspostavi kontakt, priložiti kopiju pozivnog pisma nekog od relevantnih britanskih univerziteta/institucija kojim kandidat dokazuje da je sebi obezbijedio mjesto, odnosno mentora ukoliko mu bude odobrena stipendija. U slučaju da kandidat nije uspostavio kontakt, molimo da na veb sajtu «British Scholarship Trust»-a potraže opciju «useful links» gdje će naći kontakt adrese željenog britanskog univerziteta/institucije.
Navedenu dokumentaciju treba dostaviti, ili predati lično, Zavodu za medjunarodnu saradnju, Njegoševa 2, 81000 Podgorica, najkasnije do ponedjeljka, 12. marta 2012.godine. Za sva dodatna pojašnjenja i informacije, zainteresovani kandidati se mogu obratiti na telefon (020) 665 – 415, ili doći u Zavod. Nepotpune i neblagovremeno dostavljene prijave se neće razmatrati.
Dosijea najboljih 5 do 6 kandidata biće proslijedjena Fondaciji koja će donijeti konačnu odluku o dodjeli stipendija, tokom maja 2012. godine.
www.zamtes.gov.me