Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Стипендије за постдипломске студије на Универзитету Оxфорд, за академску 2011/12. годину, у сарадњи са Wеиденфелд Сцхоларсхипс анд Леадерсхип Программе-ом

Датум објаве: 30.09.2010 15:50 | Аутор: Горан Савковић

Испис Штампај страницу


Завод за медјународну научну, просвјетно-културну и техничку сарадњу, поново обавјештава све потенцијалне кандидате да је отворен Конкурс за стипендије Wеиденфелд Сцхоларсхип анд Леадерсхип Программе-а, за академску 2011/12. годину. Овај програм (лансиран у мају 2010.г.) обезбиједиће око 40 стипендија за изузетне постдипломце и професионалце из свих области, из источне Европе, Русије, Централне Азије, Сјеверне Африке и Блиског Истока. Стипендије се додјељују за цјелокупне постдипломске студије, а покривају трошкове школарине током цијелог студирања (у трајању до 3 године), као и годишњи додатак за животне трошкове (за академску 2010/11.г., овај износ је био 13,500 британских фунти).

Неопходно је да заинтересовани кандидати прво буду прихваћени од неког факултета Универзитета Оxфорд, како би могао бити размотрен за стипендије Wеиденфелд Программе-а.
Неопходан је висок ниво знања енглеског језика, стога се од заинтересованих кандидата тражи да имају положен ТОЕФЛ или ИЕЛТС тест. Више информација о траженом нивоу знања енглеског може се наћи на веб сајту хттп://www.оx.ац.ук/адмиссионс/ундерградуате_цоурсес/цоурсес_анд_ентранце_реqуирементс/енглисх_лангуаге.хтмл . За полагање ових тестова у Црној Гори задужен је Британски савјет на чијем сајту www.бритисхцоунцил.орг/монтенгеро заинтересовани могу добити потребне информације о датумима тестирања и цијенама.

Детаљне информације, као и пријавне формуларе, за ове стипендије, заинтересовани могу наћи на сајту www.стратегицдиалогуе.орг, или на имјел адреси инфо@стратегицдиалогуе.орг , као и позивом на телефон +44 207 493 9333

Рок пријављивања је петак, 07. јануар 2011. године за област медицинских наука и филозофије, а петак, 21. јануар 2011. године за све остале области.

Одговоре на питања у вези са избором постидпломских студија, заинтересовани кандидати могу потражити на веб сајту Универзитета Оксфорд: хттп://www.оx.ац.ук/адмиссионс/цонтацт_детаилс.хтмл#постградуате_адмиссион, имејл адреси градуате.адмиссионс@админ.оx.ац.ук, или поштанској адреси:

Тхе Градуате Адмиссионс Оффице, ПО Боx 738
Университy оф Оxфорд
Wеллингтон Сqуаре
Оxфорд, ОX1 9ФБ
Тел: +44 /0/1865 270059
Фаx: +44 /0/1865 270049