Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Култура

08.09.2011.

ИЗЛОЖБА СЕЛМЕ ЂЕЧЕВИЋ И НИКИЦЕ РАИЧЕВИЋ У ЗАГРЕБУ

ИЗЛОЖБА СЕЛМЕ ЂЕЧЕВИЋ И  НИКИЦЕ РАИЧЕВИЋ У ЗАГРЕБУ Изложба радова Селме Ђечевић и Никице Раичевић отворена је у Загребу у галерији “Звонимир” 5. септембра ове године. Организатори изложбе су Завод за међународну сарадњу Црне Горе, Национална заједница Црногораца Хрватске, Друштво Црногораца и пријатеља Црне Горе “ Монтенегро” и галерија “Звонимир”.

07.07.2011.

Концерт дуа Бегић-Мартиновић у Стразбуру

Концерт дуа Бегић-Мартиновић у Стразбуру

У организацији и уз финансијску подршку Завода за медјународну сарадњу, у сриједу, 6. јула, одржан је концерт црногорског дуа Миран Бегић, виолина и Бојан Мартиновић, клавир, у згради Савјета Европе, у Стразбуру.

07.06.2011.

Изложба умјетничких радова Светлане Драгојевић у Анкари

Изложба умјетничких радова Светлане Драгојевић у Анкари

Изложба Светлане Драгојевић, академске сликарке и једне од најистакнутијих умјетница млађе генерације отворена је у Музеју савремене умјетности у Анкари 03. јуна у 18:30 часова. Изложбу је отворио господин Рамо Бралић, амбасадор Црне Горе у Турској.

02.06.2011.

ИЗЛОЖБА СЛИКА СВЕТЛАНЕ ДРАГОЈЕВИЋ У АНКАРИ

ИЗЛОЖБА СЛИКА СВЕТЛАНЕ ДРАГОЈЕВИЋ У АНКАРИ

У Анкари, у Музеју савремене умјетности сјутра вече, 03. јуна у 18:30 часова биће отворена самостална изложба Светлане Драгојевић, академске сликарке. Светлана Драгојевић је једна од најзначајнијих представника рецентне црногорске ликовне сцене. Учествовала је на бројним самосталним и колективним изложбама како у земљи, тако и у иностранству. Добитник је већег броја награда и признања.

06.05.2011.

Концерт гитарског дуа Срдјан Булатовић - Дарко Никчевић у Лондону

Концерт гитарског дуа  Срдјан Булатовић - Дарко Никчевић  у Лондону

Концерт гитарског дуа Срђан Булатовић и Дарко Никчевић одржан је у четвртак, 5. маја, у сали Представништва Европске комисије у Лондону, у организацији и уз финансијску подршку Завода за међународну сарадњу. Овом приликом наши истакнути гитаристи представили су се лондонској публици композицијама са новог ЦД ,,Додир Црне Горе“.

30.03.2011.

Концерт дуа Кривокапић Михаљевић у Бечу

Концерт дуа Кривокапић Михаљевић у Бечу

У организацији и уз финансијску подршку Завода за медјународну сарадњу, у уторак 29. марта, одржан је концерт црногорског дуа Вујадин Кривокапић, виолина и Ана Михаљевић, клавир, у престижној сали „Хаус дер Музик“ у Бечу.

22.11.2010.

У БЕОГРАДУ, У ОРГАНИЗАЦИЈИ ЗАМТЕС-а ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА МАРКА МУСОВИЋА, АКАДЕМСКОГ СЛИКАРА

У БЕОГРАДУ, У ОРГАНИЗАЦИЈИ ЗАМТЕС-а ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА МАРКА МУСОВИЋА, АКАДЕМСКОГ СЛИКАРА

У организацији Завода за међународну научну, просвјетно-културну и техничку сарадњу и „Галерији 73“ савремене умјетности у Београду у петак 19. новембра о.г. отворена је самостална изложба Марка Мусовића, академског сликара.

17.11.2010.

Излозба Марка Мусовица у Београду

Излозба Марка Мусовица у Београду

У организацији Завода за медјународну научну, просвјетно-културну и техничку сарадњу и „Галерије 73“ у Београду, 19. новембра биће отворена самостална изложба мр Марка Мусовића, академског сликара из Никшића. Марко Мусовић је познати црногорски сликар средње генерације. Дипломирао је на Академији ликовних умјетности у Загребу на сликарском одсјеку.

28.09.2010.

Солистички концерт пијанисткиње Владане Перовић у Ријеци, 30. септембар 2010.

Солистички концерт пијанисткиње Владане Перовић у Ријеци, 30. септембар 2010.

Цјеловечерњи концерт наше младе пијанисткиње Владане Перовић одржаће се у четвртак, 30. септембра, у Ријеци, у организацији Завода за међународну научну, просвјетно-културну и техничку сарадњу. Владана ће пред ријечком публиком наступити у престижној Мраморној дворани, у згради некадашње Гувернерове палаче. На програму су дјела Моцарта, Листа и Шопена.

17.06.2010.

ИЗЛОЖБА СЛИКА БРАНИСЛАВА БАНА СЕКУЛИЋА У ЗАГРЕБУ

ИЗЛОЖБА СЛИКА БРАНИСЛАВА БАНА СЕКУЛИЋА У ЗАГРЕБУ

У организацији Завода за медјународну научну, просвјетно-културну и техничку сарадњу, Националне заједнице Црногораца Хрватске и Друштва Црногораца и пријатеља Црне Горе „Монтенегро“ 14. јуна у Загребу је отворена самостална изложба Бранислава Бана Секулића. Изложба из циклуса „Медитеран“ отворена је у галерији „Кристофора Станковића“ Градске скупштине Града Загреба. Секулић се представио са двадесет радова, средњег формата, рађених у гваш техници на папиру. Радови су настали крајем 2009 /2010. године.