Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Концерт гитарског дуа Срдјан Булатовић - Дарко Никчевић у Лондону

Концерт гитарског дуа  Срдјан Булатовић - Дарко Никчевић  у Лондону
Датум објаве: 06.05.2011 10:45 | Аутор: Кристина Николић

Испис Штампај страницу


ЗАМТЕСЗАМТЕС

Концерт гитарског дуа Срђан Булатовић и Дарко Никчевић одржан је у четвртак, 5. маја, у сали Представништва Европске комисије у Лондону, у организацији и уз финансијску подршку Завода за међународну сарадњу. Овом приликом наши истакнути гитаристи представили су се лондонској публици композицијама са новог ЦД ,,Додир Црне Горе“. Трећи компакт диск креативног дуа Булатовић - Никчевић, инсиприсан музиком нашег поднебља, објављен је недавно уз дневни лист Побједа, и на њему се налазе обраде познатих мелодија попут ,,Ој ђевојко“, ,,Још не свиће рујна зора“ , ,,Врсута“, као и неколико ауторских композиција. Лондонска публика медју којима су били представници дипломатског кора, угледне личности културног и јавног живота Велике Британије имала је прилику да ужива у концерту црногорског дуа.

Гитарски дуо Срђан Булатовић и Дарко Никчевић већ двије деценије са успјехом наступа пред домаћом и иностраном публиком. Његују особен стил свирајући мјешавину разних жанрова - од фламенко и класичне музике, преко филмске и џез, до етно звука.

Амбасада Црне Горе у Великој Британији, као и домаћини из Представниства Европске комисије у Лондону допринијели су реализацији овог пројекта.