Manja slova Veća slova RSS
>

Koncert gitarskog dua Srdjan Bulatović - Darko Nikčević u Londonu

Koncert gitarskog dua  Srdjan Bulatović - Darko Nikčević  u Londonu
Datum objave: 06.05.2011 10:45 | Autor: Kristina Nikolić

Ispis Štampaj stranicu


ZAMTESZAMTES

Koncert gitarskog dua Srđan Bulatović i Darko Nikčević održan je u četvrtak, 5. maja, u sali Predstavništva Evropske komisije u Londonu, u organizaciji i uz finansijsku podršku Zavoda za međunarodnu saradnju. Ovom prilikom naši istaknuti gitaristi predstavili su se londonskoj publici kompozicijama sa novog CD ,,Dodir Crne Gore“. Treći kompakt disk kreativnog dua Bulatović - Nikčević, insiprisan muzikom našeg podneblja, objavljen je nedavno uz dnevni list Pobjeda, i na njemu se nalaze obrade poznatih melodija poput ,,Oj đevojko“, ,,Još ne sviće rujna zora“ , ,,Vrsuta“, kao i nekoliko autorskih kompozicija. Londonska publika medju kojima su bili predstavnici diplomatskog kora, ugledne ličnosti kulturnog i javnog života Velike Britanije imala je priliku da uživa u koncertu crnogorskog dua.

Gitarski duo Srđan Bulatović i Darko Nikčević već dvije decenije sa uspjehom nastupa pred domaćom i inostranom publikom. Njeguju osoben stil svirajući mješavinu raznih žanrova - od flamenko i klasične muzike, preko filmske i džez, do etno zvuka.

Ambasada Crne Gore u Velikoj Britaniji, kao i domaćini iz Predstavnistva Evropske komisije u Londonu doprinijeli su realizaciji ovog projekta.