Manja slova Veća slova RSSKultura

08.09.2011.

IZLOŽBA SELME ĐEČEVIĆ I NIKICE RAIČEVIĆ U ZAGREBU

IZLOŽBA SELME ĐEČEVIĆ I  NIKICE RAIČEVIĆ U ZAGREBU Izložba radova Selme Đečević i Nikice Raičević otvorena je u Zagrebu u galeriji “Zvonimir” 5. septembra ove godine. Organizatori izložbe su Zavod za međunarodnu saradnju Crne Gore, Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske, Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore “ Montenegro” i galerija “Zvonimir”.

07.07.2011.

Koncert dua Begić-Martinović u Strazburu

Koncert dua Begić-Martinović u Strazburu

U organizaciji i uz finansijsku podršku Zavoda za medjunarodnu saradnju, u srijedu, 6. jula, održan je koncert crnogorskog dua Miran Begić, violina i Bojan Martinović, klavir, u zgradi Savjeta Evrope, u Strazburu.

07.06.2011.

Izložba umjetničkih radova Svetlane Dragojević u Ankari

Izložba umjetničkih radova Svetlane Dragojević u Ankari

Izložba Svetlane Dragojević, akademske slikarke i jedne od najistaknutijih umjetnica mlađe generacije otvorena je u Muzeju savremene umjetnosti u Ankari 03. juna u 18:30 časova. Izložbu je otvorio gospodin Ramo Bralić, ambasador Crne Gore u Turskoj.

02.06.2011.

IZLOŽBA SLIKA SVETLANE DRAGOJEVIĆ U ANKARI

IZLOŽBA SLIKA SVETLANE DRAGOJEVIĆ U ANKARI

U Ankari, u Muzeju savremene umjetnosti sjutra veče, 03. juna u 18:30 časova biće otvorena samostalna izložba Svetlane Dragojević, akademske slikarke. Svetlana Dragojević je jedna od najznačajnijih predstavnika recentne crnogorske likovne scene. Učestvovala je na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Dobitnik je većeg broja nagrada i priznanja.

06.05.2011.

Koncert gitarskog dua Srdjan Bulatović - Darko Nikčević u Londonu

Koncert gitarskog dua  Srdjan Bulatović - Darko Nikčević  u Londonu

Koncert gitarskog dua Srđan Bulatović i Darko Nikčević održan je u četvrtak, 5. maja, u sali Predstavništva Evropske komisije u Londonu, u organizaciji i uz finansijsku podršku Zavoda za međunarodnu saradnju. Ovom prilikom naši istaknuti gitaristi predstavili su se londonskoj publici kompozicijama sa novog CD ,,Dodir Crne Gore“.

30.03.2011.

Koncert dua Krivokapić Mihaljević u Beču

Koncert dua Krivokapić Mihaljević u Beču

U organizaciji i uz finansijsku podršku Zavoda za medjunarodnu saradnju, u utorak 29. marta, održan je koncert crnogorskog dua Vujadin Krivokapić, violina i Ana Mihaljević, klavir, u prestižnoj sali „Haus der Muzik“ u Beču.

22.11.2010.

U BEOGRADU, U ORGANIZACIJI ZAMTES-a OTVORENA IZLOŽBA MARKA MUSOVIĆA, AKADEMSKOG SLIKARA

U BEOGRADU, U ORGANIZACIJI ZAMTES-a OTVORENA IZLOŽBA MARKA MUSOVIĆA, AKADEMSKOG SLIKARA

U organizaciji Zavoda za međunarodnu naučnu, prosvjetno-kulturnu i tehničku saradnju i „Galeriji 73“ savremene umjetnosti u Beogradu u petak 19. novembra o.g. otvorena je samostalna izložba Marka Musovića, akademskog slikara.

17.11.2010.

Izlozba Marka Musovica u Beogradu

Izlozba Marka Musovica u Beogradu

U organizaciji Zavoda za medjunarodnu naučnu, prosvjetno-kulturnu i tehničku saradnju i „Galerije 73“ u Beogradu, 19. novembra biće otvorena samostalna izložba mr Marka Musovića, akademskog slikara iz Nikšića. Marko Musović je poznati crnogorski slikar srednje generacije. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na slikarskom odsjeku.

28.09.2010.

Solistički koncert pijanistkinje Vladane Perović u Rijeci, 30. septembar 2010.

Solistički koncert pijanistkinje Vladane Perović u Rijeci, 30. septembar 2010.

Cjelovečernji koncert naše mlade pijanistkinje Vladane Perović održaće se u četvrtak, 30. septembra, u Rijeci, u organizaciji Zavoda za međunarodnu naučnu, prosvjetno-kulturnu i tehničku saradnju. Vladana će pred riječkom publikom nastupiti u prestižnoj Mramornoj dvorani, u zgradi nekadašnje Guvernerove palače. Na programu su djela Mocarta, Lista i Šopena.

17.06.2010.

IZLOŽBA SLIKA BRANISLAVA BANA SEKULIĆA U ZAGREBU

IZLOŽBA SLIKA BRANISLAVA BANA SEKULIĆA U ZAGREBU

U organizaciji Zavoda za medjunarodnu naučnu, prosvjetno-kulturnu i tehničku saradnju, Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske i Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ 14. juna u Zagrebu je otvorena samostalna izložba Branislava Bana Sekulića. Izložba iz ciklusa „Mediteran“ otvorena je u galeriji „Kristofora Stankovića“ Gradske skupštine Grada Zagreba. Sekulić se predstavio sa dvadeset radova, srednjeg formata, rađenih u gvaš tehnici na papiru. Radovi su nastali krajem 2009 /2010. godine.