Manja slova Veća slova RSS
>

UCEŠĆE PREDSTAVNIKA ZAMTES-a NA EVROPSKOM REGIONALNOM SASTANKU NACIONALNIH KOMITETA ZA SARADNJU SAUJEDINJENIM SVJETSKIM KOLEDŽIMA, BRISEL, 13-15. NOVEMBAR 2009.g

Datum objave: 12.11.2009 11:28 | Autor: UWC

Ispis Štampaj stranicu
Na poziv Međunarodne službe u Londonu, zadužene za koordinaciju rada Ujedinjenih svjetskih koledža i postojećih više od 130 nacionalnih komiteta u svijetu, predstavnici Zavoda za međunarodnu, naučnu, prosvjetno-kulturnu i tehničku saradnju (ZAMTES) učestvovaće na radu Evropskog regionalnog sastanka nacionalnih komiteta za saradnju sa ovom jedinstvenom globalnom obrazovnom organizacijom.

U ime nacionalnog komiteta Crne Gore za saradnju sa Ujedinjenim svjetskim koledžima, u radu pomenutog sastanka učestvovaće, gospodin Derviš Selhanović, direktor ZAMTES-a kao predsjedavajući i gospođa Lidija Ercegović, sekretar Komiteta samostalni savjetnik za prosvjetnu saradnju u ZAMTES-u.

U radu ovog sastanka učestvovaće 65 predstavnika nacionalnih komiteta iz 30 evropskih zemalja i 20 predstavnika Međunarodne službe ove organizacije i njenih rukovodećih tijela, kao i direktori postojećih 13 ujedinjenih svjetskih koledža (Norveška, Holandija, Velika Britanija, Italija, BiH, Kanada, Indija, Hong Kong, Singapur, Južna Afrika, Novi Meksiko i Kostarika).

Glavne teme ovog sastanka biće razmatranje i usvajanje novog strateškog i akcionog plana za period od 2010 2015. godine, u čijoj izradi je ZAMTES učestvovao od inicijalne do završne faze.

Naravno, posebno će biti razmotrena tema obezbjeđivanja sredstava za nove stipendije koje će, u narednih 5 godina, ova Organizacija dodijeliti nacionalnim komitetima pojedinih zemalja.

Visoko kotiran i veoma cijenjen rad našeg Komiteta za saradnju sa Ujedinjenim svetskim koledžima prezentovan je, kao i svake godine, u vidu Godišnjeg izvještaja koji je upućen Međunarodnoj službi ove organizacije u Londonu, još početkom avgusta 2009.g., tako da je već nagoviješten i veći broj stipendija koje će ova organizacija dodijeliti Crnoj Gori za školske 2010-2012. godine, o čemu će ZAMTES blagovremeno obavijestiti crnogorsku javnost.