Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

УЦЕШЋЕ ПРЕДСТАВНИКА ЗАМТЕС-а НА ЕВРОПСКОМ РЕГИОНАЛНОМ САСТАНКУ НАЦИОНАЛНИХ КОМИТЕТА ЗА САРАДЊУ САУЈЕДИЊЕНИМ СВЈЕТСКИМ КОЛЕЏИМА, БРИСЕЛ, 13-15. НОВЕМБАР 2009.г

Датум објаве: 12.11.2009 11:28 | Аутор: УWЦ

Испис Штампај страницу
На позив Међународне службе у Лондону, задужене за координацију рада Уједињених свјетских колеџа и постојећих више од 130 националних комитета у свијету, представници Завода за међународну, научну, просвјетно-културну и техничку сарадњу (ЗАМТЕС) учествоваће на раду Европског регионалног састанка националних комитета за сарадњу са овом јединственом глобалном образовном организацијом.
У име националног комитета Црне Горе за сарадњу са Уједињеним свјетским колеџима, у раду поменутог састанка учествоваће, господин Дервиш Селхановић, директор ЗАМТЕС-а као предсједавајући и госпођа Лидија Ерцеговић, секретар Комитета самостални савјетник за просвјетну сарадњу у ЗАМТЕС-у.

У раду овог састанка учествоваће 65 представника националних комитета из 30 европских земаља и 20 представника Међународне службе ове организације и њених руководећих тијела, као и директори постојећих 13 уједињених свјетских колеџа (Норвешка, Холандија, Велика Британија, Италија, БиХ, Канада, Индија, Хонг Конг, Сингапур, Јужна Африка, Нови Мексико и Костарика).

Главне теме овог састанка биће разматрање и усвајање новог стратешког и акционог плана за период од 2010 2015. године, у чијој изради је ЗАМТЕС учествовао од иницијалне до завршне фазе.

Наравно, посебно ће бити размотрена тема обезбјеђивања средстава за нове стипендије које ће, у наредних 5 година, ова Организација додијелити националним комитетима појединих земаља.

Високо котиран и веома цијењен рад нашег Комитета за сарадњу са Уједињеним светским колеџима презентован је, као и сваке године, у виду Годишњег извјештаја који је упућен Међународној служби ове организације у Лондону, још почетком августа 2009.г., тако да је већ наговијештен и већи број стипендија које ће ова организација додијелити Црној Гори за школске 2010-2012. године, о чему ће ЗАМТЕС благовремено обавијестити црногорску јавност.